Partidul unionist Dreapta și-a desemnat candidatul la funcția de președinte al RM

Partidul unionist Dreapta și-a desemnat candidatul la funcția de președinte al RM

Partidul unionist Dreapta și-a întrunit, la 31 august curent, Consiliul Republican în ședință ordinară. Una din întrebările discutate a fost participarea partidului unionist Dreapta în scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016. Despre aceasta anunță serviciul de presă al formațiunii.

 Membrii Consiliului Republican au menționat că pentru partidul unionist Dreapta, scrutinul prezidențial din 30 octombrie va fi un prim exercițiu electoral pentru partid.

 Ana Guțu, profesor universitar și președinte al partidului, a fost propusă în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Propunerea a fost sprijinită prin vot unanim de membrii Consiliului Republican. Ana Guțu a mulțumit colegilor pentru încredere și a solicitat sprijinul tuturor membrilor de partid și simpatizanților pentru organizarea unei campanii electorale corecte, în strictă conformitate cu dezideratul principal al partidului – unirea Republicii Moldova cu România.

 Candidatul partidului Dreapta va avea un program electoral unionist, care va exprima esența programului politic al partidului.

 În zilele următoare Dreapta va depune la CEC documentele necesare pentru demararea procesului de colectare a semnăturilor. Totodată, membrii Consiliului Republican au delegat prin vot împuterniciri Biroului Politic al Dreptei să ia decizii referitor la acțiunile partidului în scrutinul prezidențial în funcție de schimbarea conjuncturii electorale. 

 

Maria Roșca

Share