Apelul lui Andrei Năstase către cetățenii R. Moldova de alte etnii

Apelul lui Andrei Năstase către cetățenii R. Moldova de alte etnii

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr  (PPDA) Andrei Năstase a lansat un apel către cetățenii R. Moldova de alte etnii și i-a îndemnat să-și unească forțele.                              

„Partidul Platforma Demnitate și Adevăr  și eu, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, avem sarcina de a unifica populația Republicii Moldova și a depăși toate obstacolele care ne dezbină. Stimați concetățeni! În aceste vremuri dificile pentru patria noastră, vă îndemnăm să ne unim și să ne consolidăm pozițiile. Acum, doar o societate unită a Republicii Moldova poate și trebuie să-și întoarcă țara, care a fost capturată. Să o întoarcă cetățenilor și urmașilor lor”, a declarat Andrei Năstase.

El mai spune că, în cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova la putere s-au aflat în mare parte conducători care făceau tot posibilul pentru dezbinarea societății după criterii etnice, lingvistice și geopolitice. „O astfel de societate este mai ușor de manipulat, într-o asemenea atmosferă se fură  mai ușor. De-a lungul acestei perioade nicio guvernare nu a avut grijă să creeze condiții viabile pentru o cooperare eficientă între toate grupurile etnice care locuiesc în această țară multinațională”, a adăugat politicianul.

Năstase a afirmat că, „în consecință, casa noastră comună – Republica Moldova se află în pragul unei catastrofe social-economice și demografice. Regimul oligarhic, care guvernează la momentul actual țara, stoarce toată seva din ea. Furtul miliardului, criza profundă a sistemului bancar, deprecierea monedei naționale, creșterea bruscă a prețurilor practic pentru toate bunurile și serviciile comunale, extinderea fără precedent a fenomenului corupției, justiția umilitor de neprofesionistă – toate acestea lovesc buzunarele și demnitatea oamenilor de toate etniile care locuiesc în Moldova. Peste o treime din populație și o mare parte dintre persoanele apte de muncă au fost alungate din țară în căutarea unei vieți mai bune. Au fost distruse zeci de mii de familii. Sute de mii de copii cresc fără unul sau chiar fără ambii părinți”.

Liderul PPDA afirmă că Republica Moldova este casa noastră care, din păcate, a fost capturată de o ceată de bandiți. „Scopul tuturor cetățenilor, indiferent de naționalitate, este eliberarea casei de invadatori și aducerea ei în ordine. Aceste lucruri pot fi realizate doar dacă ne vom axa pe:

– schimbarea regimului actual prin intermediul alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate;

– aducerea în fața justiției și confiscarea averii celor care ani de-a rândul ne-au jefuit;

– întoarcerea banilor furați în sistemul bancar și trezoreria statului;

–  realizarea reformelor majore spre binele cetățenilor Republicii Moldova”, a punctat Năstase.

Mihaela Rotari

Share