Andrei Năstase: În ziua când va fi iniţiată moţiunea de cenzură, toţi oamenii trebuie să iasă la protest

„Platforma a ieşit în stradă atunci când Guvernul Filip a înaintat proiectul care prevede întoarcerea miliardului pe spatele cetăţenilor. Acum am avut discuţii, Platforma va ieşi şi va spune ce va întreprinde şi vom protesta în continuare. În ziua când va fi iniţiată moţiunea de cenzură, toţi oamenii trebuie să iasă la protest”, a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA, candidat la funcţia de Preşedinte al RM, în cadrul unei emisiuni la TV7.

Potrivit spuselor sale, „atâta timp cât suntem în afara puterii, avem doar protestul, apoi vom apela la lege”.

„Întâi de toate trebuie să oprim acest dezmăţ, al doilea obiectiv transformarea revendicărilor populare în iniţiative legislative. Putem discuta şi despre altceva”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu, liderul PAS, candidat la Preşedinţia RM, a declarat că „Preşedinţia nu trebuie să revină oligarhilor”.

Ea a mai spus că „nu va numi un Plahotniuc în funcţia de Prim-ministru”, dacă ajunge Preşedinte, „iar CC dacă va avea o problemă cu asta, să şi-o rezolve”. „Deputaţilor, dacă nu le va plăcea, să iniţieze procedura de impiciment a Preşedintelui, să văd cum o vor face”, a mai spus ea.

La rîndul său, Andrei Năstase a declarat că „mai presus decât Constituţia este voinţa populară” şi a adăugat că „toţi ştim că Curtea Constituţională este aservită”. „Preşedintele poate face şi un referendum cu privire la alegerea unui Prim-ministru. Năstase nu va numi niciodată un Prim-ministru ca Plahotniuc”, a declarat el.

Doina Secrieru

Share