Andrei Năstase s-a retras oficial din cursa prezidențială

Președintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, s-a retras oficial din cursa prezidențială, realizând astfel angajamentul de a susține candidatul unic desemnat al partidelor democratice antioligarhice, la funcția de Președinte al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă.

 Demersul oficial a fost depus la Comisia Electorală Centrală. Astfel, Maia Sandu va reprezenta Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi alte forţe antioligarhice la prezidențialele din 30 octombrie.

 În pofida tuturor speculațiilor lansate în spațiul public de candidații puterii și presa afiliată, Andrei Năstase a demonstrat că este om al cuvântului, un politician de factură nouă, pentru care interesul național prevalează celui personal sau de partid. Prin retragerea din cursă și implicarea activă în susținerea candidatului comun, Andrei Năstase a mai făcut un pas spre consolidarea segmentului antioligarhic, neadmiterea accederii în turul doi de scrutin a reprezentantului puterii, dar și obținerea victoriei în fața candidatului aşa-zisei opoziții geopolitice. Andrei Năstase a subliniat necesitatea mobilizării maxime a cetățenilor pentru a opri debandada politică, pe care actuala guvernare o numește în cel mai cinic mod „stabilitate”.

 „Șansa istorică de a pune capăt dezmățului și a începe demolarea sistemului corupt nu poate fi ratată. Această șansă a fost obținută de cetățeni prin proteste și presiuni, ea trebuie valorificată pe deplin și nu dăruită prin vot guvernării mafiote sau complicilor săi, legiferând astfel un regim criminal, antipopular. Unindu-ne eforturile și energiile, vom reuși să dăm o lovitură imbatabilă forțelor oligarhice care au capturat statul, vom reuși să ne luăm țara înapoi, așa cum a decis Marea Adunare Națională la 6 septembrie 2015”, a declarat Andrei Năstase.

 Maia Sandu, candidatul unic desemnat de Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, s-a angajat în mod public să realizeze programul de activitate al preşedintelui ţării propus de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, bazat în totalitate pe năzuințele oamenilor.

 „Este reprezentantul antisistem al poporului care va lupta cu adevărat pentru oameni inclusiv cu susținerea celor mai mari cancelarii europene și a partenerilor de dezvoltare.

 Votând Maia Sandu, votăm împotriva sistemului criminal care ne-a capturat ţara şi viitorul, votăm împotriva sărăciei, corupţiei si oligarhiei. 

Scoaterea preşedinţiei din captivitate este un prim pas cu demnitate şi adevăr de reîntoarcere a Moldovei la normalitate”, conchide liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

andrei-nastase-maia-sandu-la-prima-intalnire-comuna-cu-cetatenii-mandresti-15-oct-2016

Doina Secrieru

 

Share