Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată la Forul ISA din țările Parteneriatului Estic

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată la Forul ISA din țările Parteneriatului Estic

În perioada 14-15 decembrie 2016 în or. Riga, Republica Letonă a avut loc Forul ISA din țările Parteneriatului Estic, tema Forului fiind „Consolidarea capacităților ISA ale Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei în promovarea aplicării Standardelor Internaționale de Audit (ISSAI)”, potrivit unui comunicat al Curții de Conturi.

Evenimentul a fost organizat de către Oficiul de Stat de Audit al Republicii Letone. La eveniment au participat delegațiile ISA din Georgia, Ucraina, Kîrgîzstan și Moldova. Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de Covali Marina, membru CCRM, Nina Onofrei, șef Direcție generală planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională, Natalia Trofim, șef Direcție generală auditul finanțelor publice, Vladimir Potlog, șef Direcție generală auditul gestiunii economice corporative, tehnologiilor informaționale și autorităților de reglementare.

În cadrul vizitei, delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova a avut o întrevedere oficială cu Excelența Sa, dl Raimonds Vējonis, Președintele Republicii Letone, unde s-a discutat despre așteptările cetățenilor de la instituțiile supreme de audit.

La fel, delegația Curții de Conturi a avut o întîlnire oficială cu  dl Edgars Rinkevičs, ministrul Afacerilor Externe a Republicii Letone. Subiectul discuției a fost – Cooperarea de dezvoltare cu țările Parteneriatului Estic.

Maria Roșca

Share