Liderul PDA îndeamnă societatea să se pregătească de un eventual protest în weekend

Liderul PDA îndeamnă societatea să se pregătească de un eventual protest în weekend

În urma introducerii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a proiectelor de lege privind votul uninominal, cât și cel mixt, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut apel la societate să se pregătească de eventuale proteste.

Potrivit unui comunicat de presă, liderul PDA a declarat pe pagina sa de Facebook că „Pentru a salva țara și regiunea de dezmățul regimului hibrid bazat pe corupție și geolopolitică, e nevoie ca eforturile noastre politice interne și externe să fie susținute de societate, prin protest.”

Andrei Năstase îndeamnă societatea să urmărească cu atenție evoluția evenimentelor și să-și țină planurile de sfârșit de săptămână flexibile. „Ajustați-vă planurile de weekend. Să fim pregătiți. Moldova, demonstrează că exiști”, adaugă președintele Platformei DA.

Amintim că, acum două zile, liderii europeni ai PPE și ALDE au criticat dur tentativa PD-ului de a schimba sistemul electoral, avertizând că asta va conduce la cererea de oprire a tuturor finanțărilor europene pentru Moldova.

Doina Secrieru

Share