Motive pentru care românii nu mănâncă micul dejun
Chiar dacă românii sunt de acord în proporție de 86% că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, doar 56% mănâncă ceva dimineața, arată un studiu dat publicității astăzi. Există desigur și motive pentru care au românii nu mănâncă micul dejun. Iată care sunt cele mai frecvent invocate.
Principalele motive pentru care românii nu mănâncă micul dejun sunt lipsa senzației de foame, lipsa timpului și teama de a nu se îngrășa, relevă rezultatele studiului regional intitulat “Micul dejun – atitudini și comportamente”, realizat de compania Herbalife. De altfel, jumătate dintre cei care mănâncă ceva dimineața spun că timpul alocat micului dejun este extrem de redus, adesea sub de 5-15 minute.
85% dintre românii care mănâncă dimineața iau micul dejun acasă, restul mâncând în drum spre serviciu sau chiar la birou. Alimentele preferate de români sunt: ouă (75%), brânză (67%), pâine și cafea (65%), iaurt (58%), unt (55%), cârnați, șuncă și proteine de origine animală (51%).
sursa: unica.ro