Anul 2018 va fi anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Igor Dodon: „Va fi aprobat un Plan de acțiuni în acest sens”

Anul 2018 va fi anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Igor Dodon: „Va fi aprobat un Plan de acțiuni în acest sens”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că anul 2018 este anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, în vederea marcării anului Ștefan cel Mare și Sfânt a fost aprobat un Plan de acțiuni care conține 50 de măsuri de amploare în domenii precum istorie, cultură, educație, sport.

„Astfel, vor fi organizate expoziții, dedicate lui Ștefan cel Mare, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice.

Totodată, din Turcia și Grecia, de pe Sfântul munte Athos, vor fi aduse mai multe relicve istorice și bisericești, legate de numele Domnitorului Ștefan cel Mare care vor fi expuse în Moldova. Cele trei episoade ale filmului documentar „Istoria Moldovei” vor fi lansate concomitent în toată țara, etc.. Activitățile se vor desfășura în toate localitățile din țara noastră, în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni, precum și în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în lume”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că, este sigur că prin implicarea activă a conaționalilor noștri în realizarea acestui plan va constitui un modest gest de recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria statului moldovenesc.

„Totodată, cred cu fermitate că participarea asumată la acțiunile descrise în Program va spori interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor și la consolidarea statalității Republicii Moldova. Anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei va fi lansat oficial pe data de 2 februarie”, a conchis Dodon.

Share