Au fost împreună la conducerea Ministerului Apărării, iar acum sunt în conducerea PUN. Vezi ce spune Cimbriciuc despre Șalaru!

Au fost împreună la conducerea Ministerului Apărării, iar acum sunt în conducerea PUN. Vezi ce spune Cimbriciuc despre Șalaru!

În cadrul unui interviu acordat portalului Oficial.md, vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Alexandru Cimbriciuc, ex-viceministru al Apărării, a vorbit despre ex-ministrul Apărării și actualul președinte executiv al PUN, Anatol Șalaru.

„Eu l-am cunoscut pe ministrul Anatol Șalaru ca un bun și experimentat manager, care, după părerea mea, a intrat în rol de ministru la Apărare foarte rapid, înțelegând exact direcția și strategia de apărare a Republicii Moldova, ceea ce, practic, a demonstrat că domnul Șalaru este un bun profesionist”, a precizat Cimbriciuc.

Prin urmare, vicepreședintele PUN a oferit o apreciere lui Anatol Șalaru, în ceea ce privește activitatea sa politică în prezent. „Exact acest lucru îl caracterizează și în funcția de președinte executiv al Partidului Unității Naționale, are aceleași calități. Un simplu exemplu: a reușit să devină un partener politic și de încredere al ex-Președintelui României, Traian Băsescu, ceea ce demonstrează, încă o dată, că domnul Șalaru este un bun politician, odată ce domnul Băsescu a acceptat să facă politică în Republica Moldova cu Anatol Șalaru, însă sunt sigur că Băsescu a avut foarte multe oferte și de la alți politicieni, dar nu a acceptat și acum faptul că Șalaru l-a convins că în politica din Republica Moldova este nevoie de un lider național, înseamnă că acest lucru e reușit”, a adăugat el.

În cadrul interviului acordat portalului Oficial.md, vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Alexandru Cimbriciuc, a vorbit și despre ce l-a determinat să accepte funcția de vicepreședinte, cum califică șansele partidului pentru următoarele alegeri parlamentare, despre probabilitatea coagulării tuturor forțelor unioniste din Republica Moldova, dar și despre candidatura sa în cadrul unei circumscripții la viitoarele alegeri parlamentare.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi citită aici.

Oficial.md precizează: Anatol Șalaru a fost ministru al Apărării în perioada 30 iulie 2015 – 27 decembrie 2016, iar Alexandru Cimbriciuc a ocupat funcția de viceministru al Apărării în perioada martie 2015 – mai 2016.

Mihaela Conovali 

Share