Ceban, despre referendum: „Cine vrea participă, cine nu  – nici o problemă, stați acasă și răbdați haosul”

Ceban, despre referendum: „Cine vrea participă, cine nu – nici o problemă, stați acasă și răbdați haosul”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) califică boicotul declarat de mai multe partide drept un circ, de jucat împreună cu PL, întru protejarea primarului.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a declarat că, în acest joc, primul spectacol ține de neadmiterea lui Dorin Chirtoacă în campania electorală.

„Știm că, cea mai bună ipostază în care se complace Dorin Chirtoacă este cea de jertfă, ca să-i fie milă de el, în sensul că chișinăuienii vor încerca să se solidarizeze cu el în cazul în care se victimizează.  Noi credem că este o tentativă de a proteja participarea dlui Chirtoacă la dezbaterile publice, pentru că sunt puține lucruri care poate să le spună în mod direct pentru faptul că a lipsit aproape 2 ani de zile de la ședință, iar rezultatele sunt cele pe care le-am văzut. Toate lucrurile sunt și mai grave că mai multe partide sunt complici în păstrarea acestei situații urâte în care se află capitala în ultimii 10 ani. Ei îl protejează pe Dorin Chirtoacă, urmărind unele scopuri politice înguste”, a precizat socialistul.

Totodată, Ion Ceban a amintit că pe 19 noiembrie nu sunt alegeri locale de alegere a Primarului, ci – referendum de demitere a Primarului.

„Noi dorim ca haosul, incompetența să fie oprite. Este un exemplu și un caz unic când chișinăuienii pot să demonstreze că un funcționar de rang de stat, municipal, poate fi demis. Nu să aștepți patru ani, dar atunci când consideri că nu face lucrurile corect. Este un caz unic, când cetățenii ar putea să-i pedepsească pe cei care nu-și fac treaba. Noi încercăm să oferim această șansă tuturor, nu obligăm pe nimeni, cine vrea participă, cine nu  – nici o problemă, stați acasă și răbdați haosul. Noi suntem siguri că Dorin Chitoacă poate fi demis, iar în capitală poate fi instaurată ordinea”, a punctat Ceban.

Potrivit lor, socialiștii depun toate eforturile ca Dorin Chirtaocă să fie demis. „Mergem din casă în casă, explicăm, exemplificăm, facem campanie. Încercăm să asigurăm atât prezența, cât și votul „pro”, iar celor care le convine situația nu au decât să stea acasă”, a conchis Ceban.

Mihaela Rotari

Share