Conducerea BERD și a Băncii Transilvania la o discuție cu Pavel Filip

Conducerea BERD și a Băncii Transilvania la o discuție cu Pavel Filip

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii BERD și ai Băncii Transilvania, informează Oficial.

Premierul a salutat venirea investitorilor pe piața financiar-bancară din Moldova și a asigurat deschiderea Guvernului.

„Venirea Băncii Transilvania în Republica Moldova prin preluarea în comun cu BERD a pachetului de acțiuni la Victoriabank este inclusiv rezultatul eforturilor depuse de Guvern pentru stabilizarea situației în sectorul bancar și constituie un semnal încurajator și pentru alți potențiali investitori”, a spus Filip.

Premierul a menționat că își dorește un dialog direct cu investitorii mari. Totodată, șeful Executivului a exprimat recunoștință conducerii BERD pentru suportul constant acord în realizarea diferitor proiecte în Republica Moldova, precizând că „pentru a asigura o utilizare mai eficientă a banilor, a fost revăzut mecanismul de coordonare a asistenței externe. Acum de această activitate se ocupă ministerul Finanțelor, fapt ce asigură o utilizare prudentă și mai eficientă a banilor publici”.

Reprezentanții BERD și ai Băncii Transilvania au mulțumit Guvernului pentru deschidere, menționând buna colaborare cu echipa ministerului Finanțelor și a Băncii Naționale a Moldovei. Ei au reafirmat angajamentul de a face investiții în economia națională. O dovadă în acest sens este și participarea „Victoriabank” la realizarea programului de stat „Prima casă”.

În același timp, Premierul a încurajat reprezentanții BERD și ai Băncii Transilvania să facă în continuare investiții în economia națională.

Mihaela Conovali

Share