Declarație: „Condamnarea noastră la independență a fost una nedreaptă”

Declarație: „Condamnarea noastră la independență a fost una nedreaptă”

„Independența majorității națiunilor a adus democrație și bunăstare în aceste țări, la noi însă, în Republica Moldova, având în vedere faptul că suntem o bucată, ruptă din națiunea română, independența față de URSS și păstrarea separării față de țara noastră România, nu a adus nici bunăstare și nici democrație, din contra în cei 27 de ani de pseudo independență în spațiul pruto-nistrean s-a cultivat din plin sărăcia și exodul masiv al populației, păstrându-ne permanent și cu „demnitate” titlul de cel mai sărac stat european”, – aceasta a comunicat vicepreședintelePartidului Liberal, Valeriu Munteanu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, informează Oficial.

„Mai nou, în Republica Moldova cuvântul dictatură devine tot mai concludent și plin de conținut. Binomul știe de ce…Republica Moldova nu s-a realizat ca stat în cei 27 de ani de independență, iar la baza acestui eșec, este criza noastră artificială de identitate și eforturile zadarnice ale multor guvernări de a inventa și încetățeni în acest teritoriu românesc „națiunea moldovenească”, una diferită de națiunea română. Nu poți clădi un stat puternic, punând la temelia acestei construcții blocuri de minciuni identitare, nu poți miza pe energiile edificatoare ale poporului, atunci când oamenii nu cred în rațiunea și necesitatea existenței și perpetuării statului”, a mai adăugat Munteanu.

Prin urmare, el a comunicat și alte detalii în acest sens. „În mod natural, după Declarația de Independență de la 27 august 1991, trebuia să urmeze imediat o Declarație de Unire a Republicii Moldova cu România, repetând actul istoric reparatoriu de la 1918, dar din păcate, lipsa de curaj și determinare a decidenților politici de la Chișinău și București în egală măsură și vasalitatea acestora față de Kremlin nu a permis atunci desăvârșirea acestei opere naționale, atât de necesară. Condamnarea noastră la independență a fost una nedreaptă, astfel este de datoria tuturor să facem cât mai grabnic „recurs în anulare” la istorie, pentru a reveni pentru vecie la trupul țării noastre România, la NATO și UE, la libertate și democrație, la securitate și prosperitate”, a conchis Munteanu.

Mihaela Rotari

Share