Ex-viceministru de Interne: „Sunt niște tactici și metode de lucru prin care Transnistria singură o să se ceară să intre în RM”

Ex-viceministru de Interne: „Sunt niște tactici și metode de lucru prin care Transnistria singură o să se ceară să intre în RM”

Fostul viceministru de interne, Ghenadie Cosovan, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a vorbit despre trecutul și prezentul unui stat afectat de separatism – Republica Moldova, informează Oficial.

Cosovan a comunicat câți ani i-ar trebui Republicii Moldova ca să fie un stat integru.

„Dacă am avea posibilitatea să formăm un grup de lucru, în zece ani problema respectivă este rezolvată. Sunt niște tactici și metode de lucru prin care Transnistria singură o să se ceară să intre în Republica Moldova. Eu nu vreau să divulg aici niște proiecte, niște idei…”, a precizat el.

În același timp, Cosovan a vorbit ce trebuie să facă autoritățile statului Republica Moldova cu această regiune separatist.

„Această regiune separatistă este un pericol din ‘92, care se dezvoltă vertiginos în fiecare an. Acum deja în Transnistria avem o armată bine pregătită. Noi spunem că-i armata transnistreană; ea este armata Federației Ruse, care au un comandament unic, au sistemă de legătură unică, manevre unice. Noi trebuie să aplicăm legea. În primul rând, să excludem pătrunderea în acest teritoriu a specialiștilor în domeniul de arme din Federația Rusă, să excludem pătrunderea în această zonă a tehnicii militare, a serviciilor speciale care pot să destabilizeze situația în Republica Moldova. Eu sunt foarte bucuros că în ultimul timp, numai din ceea ce am văzut eu în presă, au fost reîntorși în Rusia peste 80 de emisari, care aveau un scop bine determinat pentru destabilizarea situației în Republica Moldova. Și în cel mai urgent mod trebuie să internaționalizăm regimul de pacificare care acum există”, a menționat Ghenadie Cosovan.

Mihaela Rotari

Share