Ion Ceban, după decizia CSJ: Creează un precedent extrem de periculos și e o dovadă a justiției selective

Ion Ceban, după decizia CSJ: Creează un precedent extrem de periculos și e o dovadă a justiției selective

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, candidat la șefia capitalei pentru alegerile din 20 mai curent,  afirmă că decizia de ieri a Curții Supreme de Justiție (CSJ) creează un precedent extrem de periculos, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a declarat că decizia dată este „o dovadă a justiției selective și subordonată politic”.

„Amintesc faptul că, din 2009 încoace, personal, am spus tuturor oficialilor europeni – începând cu domnul Fule și finalizând cu actualii comisari europeni – nu admiteți punerea în aplicare a unor asemenea precedente, a dublelor standarde. Anume aceste guvernări au fost și sunt dependente financiar și politic direct de Dvs. și ați putea interveni pentru a stopa derapajele „istoriei de succes”. Anume aceste guvernări au discreditat noțiunea de „european”, „democrație” și „acquis comunitar”. Și toate aceste lucruri au continuat până la situația actuală. Se va întoarce bumerangul și de aceasta data, exact ca și în acest caz. Nu știu cine a făcut acest spot, dar esența e anume aceasta”, a precizat Ceban.

Doina Secrieru

Share