Maia Sandu: Această guvernare este în agonie, ea simte că se clatină scaunul

Maia Sandu: Această guvernare este în agonie, ea simte că se clatină scaunul

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, a vorbit despre cum va participa PAS la următoarele alegeri parlamentare, dar și despre viitorul guvernării din Republica Moldova, informează Oficial.

„Această guvernare este în agonie, ea simte că se clatină scaunul. Aceasta se simte și la nivel central, cât și local, pentru că acolo unde mergem vorbim cu colegii noștri și ne spun că exponenții regimului la nivel local sunt foarte nervoși și stresanți, pentru că toată lumea înțelege că regimul a mers prea departe. Dacă până acum, cel puțin, încercau să păstreze niște aparențe, relațiile cu partenerii de dezvoltare, acum nu mai păstrează nici aceste aparențe”, a precizat ea.

Totodată, Sandu s-a referit la rolul societății. „Acum depinde de noi, să nu ne lăsăm intimidați și descurajați, pentru că avem șanse foarte reale să scăpăm de această guvernare în curând. Acum s-au depășit niște limite, după care lor le va fi foarte greu ca să mai spună că nu au contribuit”, a mai adăugat liderul PAS.

În același timp, ea a comunicat despre ultimele proteste organizate de opoziție. „A fost un test pentru noi – să păstrăm caracterul pașnic al protestului, chiar și atunci când suntem provocați. Vom mai face un protest la Parlament, doar că parlamentarii se ascund, ei nu vor să anunțe când vor avea prima ședință. Vom avea și evenimente la nivel raional, așa cum am mai avut, deci vom avea tot felul de acțiuni. E important ca noi să păstrăm caracterul pașnic, pentru că guvernarea își dorește ca noi să alunecăm în violențe”, a declarat Sandu.

Prin urmare, Maia Sandu a comunicat cum va participa PAS la parlamentare. „Am anunțat că vom merge în bloc, acord de bază este semnat între PAS și Platforma DA, dar noi suntem deschiși și sperăm să cooptăm oameni și din alte partide, și din societatea civilă. Procesul a rămas același, suntem la etapa în care elaborăm planul de campanie, lucrăm la planul blocului. Se discută, se lucrează, noi lucrăm mai întâi cu cei care candidează pe circumscripții, nu este clară încă lista finală, dar am început discuțiile și va fi totul bine”, a conchis ea.

Mihaela Conovali

Share