Un nou program de stagii demarează la Parlament

Un nou program de stagii demarează la Parlament

Un grup de tineri, selectați în cadrul concursului, începe de astăzi stagiile în Parlament. 

Timp de două luni, ei își vor dezvolta abilitățile practice, aplicând cunoştinţele teoretice acumulate în perioada de studii.

Stagiarii vor activa în cadrul a trei comisii parlamentare: Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Comisia drepturile omului și relații interetnice, precum și în cadrul Direcției informațional-analitică.

Programul de stagii se va desfășura în trei etape. La etapa de iniţiere,  stagiarul se va familiariza  cu  specificul activității instituției și subdiviziunii. În cea de-a doua etapă, stagiarul va fi implicat în procesul de desfășurare a activităților preconizate, conform unei agende de lucru. În ultima săptămână a Programului de stagii, stagiarii vor întocmi un Raport privind realizarea  obiectivelor, iar la final vor primi  un Certificat de  realizare a stagiului.

Programele de stagii în Parlamentul Republicii Moldova se organizează pentru al patrulea an consecutiv și oferă stagiarilor oportunități de implicare în activitatea instituției legislative.

Programele de stagii se desfășoară de două ori pe an, în perioada sesiunilor ordinare ale Parlamentului (septembrie – decembrie și februarie – iulie).

Mihaela Rotari

Share