Partidul Liberal, la 26 de ani de la trecerea în neființă a soților Teodorovici: Au plătit scump pentru că au spus adevărul

Partidul Liberal, la 26 de ani de la trecerea în neființă a soților Teodorovici: Au plătit scump pentru că au spus adevărul

Partidul Liberal (PL), astăzi, a depus flori la mormântul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cu ocazia celor 26 de ani de la trecerea în neființă, informează Oficial.

„Adevărate simboluri ale Renaşterii Naţionale, neînfricaţi eroi ai Libertăţii, făuritorii podului de flori dintre Basarabia şi România (în 1990), personalităţi epocale pe care, din păcate, nu le mai avem printre noi, iar sufletele lor nu vor fi liniştite până nu se va realiza idealul pentru care s-au jertfit — reîntregirea neamului românesc. Au plătit scump pentru că au spus adevărul și au cântat durerea acestui neam, au luptat pentru Dreptatea şi Unitatea lui, reuşind, prin cântece sublime, să trezească conştiinţa naţională, iată de ce suntem obligaţi să continuăm această luptă, pentru a înfăptui dezideratul Unirii”, se menționează într-un comunicat al partidului.

Totodată, PL comunică despre importanța celor două personalități. „Acești martiri au zburat pe aripile demnităţii neamului şi au înălţat prin cântec cele trei sfinte culori ale tricolorului, pentru că ei, rapsozii Unirii, au dat glas durerii inimilor locuitorilor acestui mult pătimit pământ, durerii celor deportaţi în Siberii de gheaţă, a celor trecuţi prin chinurile foametei organizate, care au cântat dragostea de Țară și limba română, doar pentru că-şi iubeau neamul, doar pentru că întruchipau Unitatea şi Libertatea neamului românesc”, potrivit aceluiași comunicat.

Amintim că, Ion și Doina Aldea Teodorovici și-au pierdut viața într-un accident rutier în România, în noaptea de 29 spre 30 octombrie în anul 1992, în timp ce se întorceau de la un concert. Maşina în care se aflau cei doi s-a izbit violent de un copac.

Mihaela Conovali

Share