PN a acționat BNM în judecată: Dacă va fi nevoie, vom merge și la CEDO

PN a acționat BNM în judecată: Dacă va fi nevoie, vom merge și la CEDO

Partidul Politic „Partidul Nostru” (PN) a acționat în judecată Banca Națională a Moldovei (BNM), pe motivul refuzării de a publica raportul Kroll II, transmite Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședinții PN, Ilian Cașu, Dumitru Ciubașenco și Elena Grițco, au menționat că decizia vine în contextul refuzării de a oferi răspunsuri la solicitarea PN către BNM.

„Ne-am adresat la 14 februarie către Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, cu o serie de întrebări cu privire la raportul Kroll II. Am cerut expres ca acesta să fie făcut public. Am avut o serie de întrebări la BNM dacă reprezentanții partidelor de la guvernare au intervenit cumva sau nu pentru a bloca publicarea raportului. La 7 martie curent, am primit în formă scrisă răspuns de la Cioclea unde era indicat că ni se refuză de a face public numele celor implicați.

Dat fiind faptul că Cioclea ne-a refuzat în acest sens, am înaintat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o cerere de chemare în judecată a BNM”, a spus Ilian Cașu.

Dumitru Ciubașenco a spus că dacă nu se va răspunde la solicitare și dacă nu se vor lua măsurile necesare, PN se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Doina Secrieru

Share