Președintele Dodon: E nevoie de o repornire a relațiilor economice moldo-ruse

Președintele Dodon: E nevoie de o repornire a relațiilor economice moldo-ruse

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat, astăzi, că Forumul economic moldo-rus, la care vor participa câteva sute de investitori din țara nostră și Rusia, urmează să aibă loc la Chişinău, în perioada 20-22 septembrie curent, informează Oficial.

În cadrul unei videoconferințe Chișinău – Moscova, axată pe forumul Economic Moldo-Rus, Igor Dodon a declarat că, acest forum este organizat de aproape jumătate de an.

„Va fi un forum la care se vor întâlni businessmani din RM și Rusia. Toți cunoaștem că, FR, tradițonal, este un partener startegic pentru RM, nu doar politic, dar și economic. În ultimii ani, am avut niște perioade mai dificile, însă, datorită înțelegerilor cu Președintele Vladimir Putin, au apărut primele noutăți pozitive pe dimensiunea economică. Scopul Forumului este să deschidem noi orizonturi în cooperare. Businessmanii se cunosc între ei, cunosc piețele țării noastre. Noi considerăm că e nevoie de o reîncărcare, reporire în relațiile noastre economice și este dorință și interes din ambele părți. Scopul formului este ca în detaliu să discutăm despre ce investiții concrete putem face în RM. Sper că la finalul acest forum, vom putea să anuțăm despre careva proiecte concrete. Sunt sigur că noi trebuie, în cel mai scurt timp, să dăm un nou imbold, o nouă treaptă în relațiile noastre economice. Noi vrem ca să obținem ca partenerii investiționali din Rusia să vină în RM, ca ei să investească aici, să-și deschidă piețele pentru produsele noastre. Și de ce nu, să deschidă alte piețe, producând în RM”, a declarat Dodon.

Mihaela Rotari

Share