Reacția lui Vlad Plahotniuc privind nevalidarea alegerilor din Chișinău

Reacția lui Vlad Plahotniuc privind nevalidarea alegerilor din Chișinău

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, s-a expus cu privire la decizia instanței judecătorești privind nevalidarea alegerilor municipale, informează Oficial.

„Decizia de invalidare alegerilor devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM. Nu putem exclude că în alegerile parlamentare să ne trezim chiar noi cu astfel de situații, după ce unii vor contesta rezultatele în anumite circumscripții și vor găsi diferite portițe în legi, prin care să poată invalida mandatele”, a declarat el.

Prin urmare, Plahotniuc a comunicat și despre demararea unei analize. „Iată de ce, am cerut juriștilor noștri să demareze o analiză atât a legilor invocate de instanțe în deciziile lor, cât și a întregii legislații electorale, să înțelegem unde pot fi găsite și alte portițe, care să ducă la utilizarea legii pentru invalidarea alegerilor, indiferent ce partid sau candidat este vizat și să vedem cum pot fi ele înlăturate”, a conchis Plahotniuc.

Mihaela Conovali

Share