Realizarea Planului de Acțiuni a Raportului Elie Wiesel, ce vizează subiectul Holocaustului – examinată de comisia parlamentară de profil

Realizarea Planului de Acțiuni a Raportului Elie Wiesel, ce vizează subiectul Holocaustului – examinată de comisia parlamentară de profil

Comisia parlamentară privind drepturile omului și relații interetnice desfășoară audieri publice privind realizarea măsurilor cuprinse în Planul de acțiuni al Guvernului pentru 2017-2019, cu privire la implementarea Declarației Parlamentului RM privind acceptarea Raportului final al Comisiei internaționale pentru Studierea Holocaustului, transmite Oficial.

În debutul ședinței, președintele Comisiei, Vladimir Țurcan, a menționat că scopul audierilor este de a studia Raportul Guvernului privind implementarea Planului de acțiuni asupra subiectului dat.

„Să analizăm ce s-a reușit, care sunt problemele, să identificăm necesitățile la nivel național, obligațiunile ce țin de Parlament, ce țin de Guvern și ce acțiuni sunt necesare de întreprins pentru ca acest Plan să fie realizat. Obiectivul principal este de a crea un climat de toleranță în societatea RM și de a combate orice încercări și elemente ce pot fi interpretate și tratate ca manifestare a unui comportament discriminatoriu, rasist, xenofob, etc.. Împreună, în comun acord, să evaluăm și să identificăm ulterioarele acțiuni”, a spus Vladimir Țurcanu.

În cadrul audierilor, Biroul Relații Interetnice prezintă raportul privind acțiunile întreprinse, realizate și planificate pentru 2017 și 2018.

Cristina Parfeni

Share