Republica Moldova și Republica Belarus ar putea renunța la tarifele de roaming

Republica Moldova și Republica Belarus ar putea renunța la tarifele de roaming

Republica Moldova și Republica Belarus ar putea renunța la tarifele de roaming – au decis, astăzi, Premierul Pavel Filip și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, subiectul urmează să fie discutat pe platforma Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare comercial-economică.

„Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au vorbit despre relațiile dintre cele două țări, menționând în special lansarea rutei directe Chișinău-Minsk, care va impulsiona schimburile comerciale și turismul. Oficialii consideră că această cursă va fi rentabilă. De asemenea, cei doi oficiali au examinat posibilitatea deschiderii la Chișinău a unei întreprinderi de asamblare a autobuzelor electrice și a extinderii proiectului care vizează asamblarea troleibuzelor. Producătorii moldoveni de vinuri ar putea exporta mai mult pe piața belarusă. Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au discutat și despre majorarea cotelor de export pentru vinurile moldovenești îmbuteliate. De asemenea, la Minsk ar putea fi inaugurată o Casă de Comerț a Republicii Moldova, care să promoveze vinurile noastre. Antreprenorii belaruși s-au arătat interesați să participe și la reparația drumurilor din țara noastră, iar Banca de Dezvoltare a Belarusului ar putea credita realizarea acestor proiecte de infrastructură”, se spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share