Vicepreședintele Platformei DA, despre alegeri: „Avem șanse reale să-i batem după regulile lor, așa cum am făcut recent în capitală”

Vicepreședintele Platformei DA, despre alegeri: „Avem șanse reale să-i batem după regulile lor, așa cum am făcut recent în capitală”

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a adresat un mesaj către toți cei care propun boicotarea alegerile parlamentare, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandru Slusari a declarat că respectă opinia tuturor și emoțiile.

„Sistemul mixt este unul defectuos și nereprezentativ, care sporește semnificativ riscul coruperii alegătorilor și fraudării rezultatelor scrutinului. Competiția electorală urmează să fie organizată în condiții extrem de ostile pentru opoziția reală. Dar eu Vă chem, stimați prieteni, să analizăm situația la rece și cu maximum de pragmatism. Încep de la a Vă întreba de ce Plahotniuc cheltuie zeci de milioane pentru a discredita opoziția și vrea să o elimine de la alegeri? De ce nu a validat mandatul perfect legal și democratic al lui Andrei Nastase, recunoscut de cetățeni, de instituțiile de monitorizare naționale și internaționale, de toate cancelariile lumii civilizate? Răspunsul meu este simplu: PENTRU CA ÎI ESTE FRICĂ! În condițiile anulării pragului de participare, boicotul nu va avea consecințe juridice. Chiar și în lipsa opoziției reale, coordonatorul va scoate la alegeri mai multe partiduțe de buzunar și zeci de așa ziși candidați independenți. Populația Moldovei este deprinsă să iasă la alegeri și în popor mai există sentimentul că odată la patru ani în cabinele de vot este posibil de schimbat ceva în țară”, a precizat Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari a rugat să fie modelată situația în care blocul DA-PAS și poate încă câteva partide nu vor participa în alegeri.

„În asemenea condiții Plahotniuc nu are nevoie de fraudări și falsificări. El va organiza un scrutin relativ liber. Un fel de casting în cadrul propriului harem. Satelitul lui, partidul socialiștilor, va fi poziționat ca unica formațiune de opoziție geopolitică. Mii de observatori, care vor veni să monitorizeze alegerile, vor fi nevoiți să le recunoască. Spuneți-mi, Vă rog, ce câștigă atunci țara în urma boicotului ? Noi fără luptă legifirăm în continuare existența unui regim mafiot în Moldova. Pornind de la cele expuse, opoziția antioligarhică este OBLIGATĂ să participe la alegerile parlamentare. Noi suntem RESPONSABILI în fața sutelor de mii de Oameni, care sunt acasă și în diaspora și vor schimbări fundamentale în țara lor. Mulți dintre ei susțin că acest scrutin este ultima speranță ca Moldova să se întoarcă pe calea normalității. O să ne fie foarte greu, dar de data asta partenerii externi vor fi cu zece ochi pe procesul electoral. Monitorizarea deja a început și noi fixăm deja toate abuzurile guvernării și le transmitem toate cazurile misiunilor de observatori. Dacă guvernarea nu se va opri cu politica de „bespredel”, alegerile cu marea probabilitate NU VOR FI RECUNOSCUTE nici de UE, nici de SUA. Drept urmare, nici un guvern desemnat după scrutin nerenoscut nu ar fi legitim. Plahotniuc va fi considerat uzurpator și pe extern și pe intern. Atunci cu siguranță se va deschide calea aplicării sancțiunilor personale”, a spus Slusari.

Alexandru Slusari a mai spus că ei știu foarte bine că regimul acesta este antipopular. „Noi cunoaștem rezultatele ultimilor sondaje închise. Guvernarea impune zeci de mii de cetățeni pentru ai aduce la diferite manifestări sau pentru a semna niște petiții aberante contra opoziției, dar acest „viol” moral trezește mai multă ură față de Plahotniuc. Există efectul arcului. Cu cât mai mare este presiunea cu intimidări asupra oamenilor, cu atât mai puternică poate fi riposta la urnele de vot, când doar Unul Dumnezeu vede cum votează cetățeanul. Ca niciodată avem nevoie de consolidarea și unitatea tuturor Oamenilor de bună credință ! Avem șanse reale să-i batem după regulile lor, așa cum am făcut recent în capitală. Dar de data asta, sub riscul izolării plenare și durabile și a unor proteste masive cu nesupunere civică, regimul nu va fi în stare să anuleze votul poporului. Prieteni, noi suntem mulți și putem împreună să luăm Țara înapoi, să o modernizăm și să o lăsăm generațiilor viitoare Liberă și Prosperă ! Și așa va fi”, a mai spus Slusari.

Doina Secrieru

Share