Acord de înfrățire între municpiul Ungheni și Sectorul 5 al municipiului București

Acord de înfrățire între municpiul Ungheni și Sectorul 5 al municipiului București

La 28 septembrie, la București, într-o atmosferă solemnă, a avut loc un eveniment de importanță deosebită și anume, semnarea Acordului de Cooperare între municipiul Ungheni și Sectorul 5 al Municipiului București.

Înfrățirea celor două autorități locale s-a desfășurat în cadrul Campaniei Naționale „Centenar prin înfrățiri” și are drept scop dezvoltarea relațiilor de colaborare în domenii de interes reciproc și schimb de experiență și bune practici, relatează ungheni.md.

„E frumoasă modalitatea de a depăși orice fel de granițe prin spiritualitate și gânduri comune. Am fost la Ungheni și am văzut copii care dansau dansuri populare românești cu o vigoare incredibilă, am văzut copii foarte talentați în arte plastice, sculptură, pictură. Asta se întâmplă la Ungheni, la frații noștri români, care în afară de faptul că trebuie să ne simtă aproape, trebuie să și le dovedim că le suntem aproape, mai ales prin a le împărtăși din experiența noastră” a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al Municipiului București.

Salutând inițiativa de înfrățire, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni a adus mulțumiri gazdelor.

„Sunt mândru că în Anul Centenarului am semnat Acordul de Cooperare cu Sectorul 5 al primăriei municipiului București, care va fi un cadru pentru dezvoltarea relațiilor noastre de viitor. Noi, unghenenii vom participa cu mare drag la activitățile culturale, economice, sociale care se vor desfășura aici. Invităm bucureștenii să viziteze municipiul Ungheni pentru a face schimb de experiență și bune practici.în beneficiul ambelor părți”.

Acordul de cooperare semnat la București subliniză caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova și prevede deschiderea de noi posibilități pentru raporturile de cooperare în așa domenii de interes comun precum: educație, cultură, business, protecția mediului, etc.

Situat în partea de sud-vest a capitalei române și având o populație de aproximativ 300 de mii de locuitori, sectorul 5 cuprinde una dintre cele mai importante zone istorice ale Bucureștiului aici fiind localizate instituții de importanță deosebită precum: Palatul Parlamentului, Facultatea de Drept, Teatrul de Operă și Balet, monumentul ridicat în cinstea Eroilor Sanitari, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Biserica „Sfinții Apostoli”, etc.

Mihaela Rotari

Share