NU arunca cojile de nuci! Sunt un MIRACOL pentru sănătate!
Desi multa lume le considera nefolositoare si le arunca, cojile de nuci au, datorita compozitiei lor, cateva calitati extraordinare. Daca unele dintre aceste calitati terapeutice au fost cunoscute inca din vechime( dacă intrebi o gospodină la ce este bun ceaiul din coji nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de aceasta este că e bun pentru circulaţie deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat) alte calitati ale cojilor de nuca au iesit la iveala abia in ultimii ani dupa ce cercetatorii le-au analizat cu atentie in cadrul unor studii de laborator meticuloase.
Proprietățile cojilor de nuci
Cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Indicații terapeutice pentru coji de nuci
Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Tratamente cu coji de nuci
Lipsa de calciu
Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.
Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţeta: se umple un borcan cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează vreme de trei săptămâni.
Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.
Afecțiuni digestive, diabet, hipertensiune
Din membranele uscate(foitele dintre partile miezului nucii) a 30-35 de nuci se face o tinctura. Membranele nucilor se toacă cat mai mărunt și se aseaza într-un borcan clasic de 400 ml, pana acopera cam o treime. Pasul urmator e sa umplem borcanul cu țuică, obligatoriu naturala, și se lasă 20-22 de zile la macerat. Se strecoară apoi amestecul într-o sticla mica,obligatoriu de culoare închisă pentru a patrunde cat mai putin lumina. Doza recomandata e câte o lingura, diluată cu o jumătate de pahar de apă minerala plata, cu douazeci minute – o jumătate de oră înainte de mase.
Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac
Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și un litru de apă. se pune amestecul pe fos si fierbe 10 minute, apoi se adaugă cateva cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.
Varice, dermatoză, dureri reumatice
Se aplică pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frecții cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate mărunt, și peste ele se toarnă oțet de mere. Se lasă 2-3 săptămâni la macerat.
Calmează tusea Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse.O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie. Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.
Cojile de nucă sunt bune pentru tratarea ulcerului
Ceaiul din coji de nucă are efect excelente impotriva ulcer. Se prepara o infuzie din membranele uscate a 5-6 nuci și o cană de 250 ml de apă clocotită. Se lasă într-un termos o oră, apoi se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.
Cojile verzi de nuca te scapa de negi
Si cojile verzi de nuci au multe beneficii pentru sanatatea noastra. Astfel coaja de nuca verde e recunoscuta pentru calitatea sa de a ne scapa de negi. Decojeste cateva nuci si maseaza zonele afectate cu coaja verde. Acest invelis este bogat in substante care trateaza infectiile, precum iodul si taninurile.
Sursa: frunza-verde.ro