Prima întrunire a reprezentanților instituțiilor supreme de audit privind Metodologia de audit EUROSAI

Prima întrunire a reprezentanților instituțiilor supreme de audit privind Metodologia de audit EUROSAI

În perioada 16-17 octombrie curent, a avut loc prima întrunire a reprezentanților instituțiilor supreme de audit privind Metodologia de audit EUROSAI.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Oficiului Suprem de Audit al Poloniei (NIK), în orașul Varșovia, Polonia.

Reuniunea a adunat circa 60 de reprezentanți din peste 30 de instituții supreme de audit ai subdiviziunilor metodologice de audit și de comunicare, precum Albania, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Finlanda, Georgia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia etc.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de către Tatiana Caraman, șef Direcție planificare și monitorizare și Babanuța Irina, controlor de stat principal din cadrul Direcției metodologie și cadrul calității.

Conform Planului strategic EUROSAI 2017-2023, unul din obiectivele strategice este acordarea asistenței instituțiilor supreme de audit, de a face față oportunităților și schimbărilor prin susținerea și facilitarea dezvoltării capacităților sale instituționale.

În cadrul întrunirii au fost abordate trei domenii tematice, precum: asigurarea calității, comunicarea cu părțile interesate și planificarea auditului, nivelul strategic și operațional.

Astfel, reuniunea a inclus ateliere de lucru, discuții și prezentări care au identificat nevoile și provocările ISA europene în ceea ce privește asigurarea calității, planificarea și comunicarea.

Menționăm că, din anul 2017 Oficiului Suprem de Audit al Poloniei este vicepreședintele Consiliului de administrație al EUROSAI și coordonatorul celui de-al doilea obiectiv strategic „Dezvoltarea capacității instituționale”, definit în Planul strategic EUROSAI pentru perioada 2017-2023.

Mihaela Rotari 

Share