Tradițiile moldovenești, promovate în cadrul Programului DOR
Cea de-a VI-a ediție a Programului Guvernamental DOR este în plină desfășurare. Conform agendei, tinerii participă la ateliere tematice și activități ce au scopul de a consolida legăturile emoționale cu țara de baștină.
Activitățile din cadrul Programului DOR 2018 au început cu „Lecția olimpică” – atelier de cunoaștere a campionilor Republicii Moldova. Despre cetățenii noștri cu nume notorii în domeniul sportului le-a vorbit copiilor președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschii. Tot în prima zi a programului, pentru câteva ore tinerii s-au transformat în actori și au înscenat obiceiurile naționale, împreună cu actorii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”, Teatrului Național „Eugene Ionesco” și Teatrului Național „Mihai Eminescu”.
Programul vast pregătit pentru copii a mai inclus lecții de dans popular, de confecționare a mărțișoarelor și a obiectelor din ceramică. Astăzi, tinerii au mers la Soroca – excursia va include vizitarea Cetății Soroca, dar și a monumentului „Luminarea Recunoștinței”.
Pe parcursul următoarelor zile, participanţii la tabăra DOR vor cunoaște mai multe lucruri despre sărbătorile tradiționale, pictură și cioplitul din lemn.
La ediția a VI-a a Programului DOR au venit 100 de copii, dintre care 80 din diaspora și 20 din Republica Moldova. Participanții la DOR 2018 au sosit din Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Norvegia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Georgia, Canada, România, Ucraina și Marea Britanie.
Mihaela Rotari