Vladimir Putin, la discuții cu luptătorul rus Khabib Nurmagomedov

Vladimir Putin, la discuții cu luptătorul rus Khabib Nurmagomedov

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe luptătorul rus Khabib Nurmagomedov, dar l-a şi avertizat că există „reguli morale care trebuie respectate”, după victoria împotriva starului irlandez al artelor marţiale mixte, Conor McGregor, care s-a încheiat cu o bătaie generală.

„Este încă un sport şi anumite reguli trebuie să fie respectate, nu doar cele sportive, ci şi cele morale”, i-a spus preşedintele Rusiei lui Nurmagomedov, care a sărit din ring, la finalul meciului cu McGregor de la Las Vegas (SUA), pentru a se răfui cu apropiaţii irlandezului, care l-au insultat pe luptătorul MMA originar din Dagestan.

„Te felicit. Ţi-ai îndeplinit misiunea principală, aceea de a câştiga cu demnitate şi într-o manieră convingătoare”, a adăugat Putin exprimându-şi speranţa că „sportul va avea prioritate şi vei avea relaţii bune cu adversarii săi”.

„Îi voi cere tatălui tău să nu te pedepsească prea sever”, a glumit liderul de la Kremlin, adresându-se tatălui campionului, prezent alături de fiul său la Ulianovsk (Volga), relatează digisport.ro.

„Nu am luptat rău, în ciuda lipsei sale de respect faţă de echipa mea, faţă de părinţii mei şi de ţara mea. M-am comportat cu demnitate, însă au existat moment în care nu m-am mai putut controla, pentru că provocările au continuat în timpul luptei”, a explicat Nurmagomedov.

Preşedintele Putin a comparat, totodată, Rusia cu „o mare familie”, spunând că „desigur, într-o familie se poate întâmpla orice”. El a adăugat, însă, că ruşii trebuie să ştie „să se controleze în afara ţării”, dar a subliniat că „dacă suntem atacaţi din străinătate, nu doar tu, ci noi toţi putem sări într-un asemenea mod încât ei nu vor înţelege ce li s-a întâmplat”.

Nurmagomedov şi-a păstrat titlul de campion mondial UFC la categoria uşoară după victoria în faţa lui McGregor. Irlandezul a suferit a patra înfrângere din cariera sa, pe parcursul căreia a obţinut 21 de victorii, în timp ce Nurmagomedov a rămas neînvins după 27 de lupte.

Mihaela Rotari 

Share