Consilier PSRM: Schița bugetului municipal trebuia să fie gata în septembrie și nu în noiembrie, când deja bugetul ar trebui adoptat

Consilier PSRM: Schița bugetului municipal trebuia să fie gata în septembrie și nu în noiembrie, când deja bugetul ar trebui adoptat

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a organizat, astăzi, dezbateri publice repetate privind bugetul municipal pentru anul 2019, transmite Oficial.

Din cauză că abia ieri a fost primită de la Executiv o schiță de buget, consilierul municipal Petru Burduja a solicitat ca să fie prezentat în termeni reali când va fi întocmit bugetul.

„Din informația pe care o deținem, ar fi fost corect dacă o aveam în septembrie, dar nu în noiembrie, când bugetul deja ar trebui aprobat. Rugăm Executivul să vină cu abordare mai aprofundată, analitică și dinamică a perspectivei de dezvoltare a municipalității. În structura indicatorilor nu există nici o dinamică la capitolul venituri. Ele se măresc din conturile republicane, iar la cele municipale dinamica este aceeași. În acest context, solicităm Executivului să ne prezinte un termen real când va fi gata cu examinarea proiectului bugetului. De asemenea, solicităm structurilor Primăriei să ia în considerare nu doar politica bugetar-fiscală, dar și economia din achiziții. Nu poate fi acceptabil un proiect de buget pentru viitor cu acoperire din contul împrumuturilor. Rog Executivul, în cazul în care ajunge la un rezultat și face dezbateri, să fie respectată procedura”, a spus consilierul.

De asemenea, cetățenii, organizațiile, grupurile formale și neformale interesate pot trimite propuneri cu privire la bugetul municipal pentru 2019 pe decide.md și petitia.md.

Doina Secrieru

Share