Deputat PLDM: “Rog, MAI să considere cele expuse drept interpelare oficială și să investigheze urgent informația”

Deputat PLDM: “Rog, MAI să considere cele expuse drept interpelare oficială și să investigheze urgent informația”

Deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac, ex-președinte al raionului Hîncești, a precizat că anunțul despre plecarea celor 7 consilieri raionali și consilieri în Consiliul local Boghiceni, raionul Hîncești, nu corespunde realității.

Potrivit lui, într-o postare pe o rețea de socializare, el afirmă că doar unul este liberal-democrat, iar restul sunt din alte partide, oferind și detalii.

 “Dragi prieteni!

Cu referință la „declarația publică” a șapte consilieri raionali și consilieri în Consiliul local Boghiceni” raionul Hîncești , în calitate de președinte al Organizației teritoriale Hîncești vreau să expun următoarele:

Veridic din toată această „ declarație” este că Alexandru Simion este unicul care este consilier raional ales pe listele PLDM. Regretăm plecarea lui, deoarece în precedentul mandat la insistența dînsului, ca și Președinte de raion PLDM am susținut și realizat împreună în Boghiceni multe lucruri frumoase. Astfel s-a construit în asfalt un kilometru de drum în centrul satului, s-a reparat capital și dotat oficiul medicilor de familie Boghiceni, s-a investit în reparația gimnaziului(instalare ferestre termopan), s-a dotat și mobilat grădinița de copii(donație din partea dl. Vlad Filat), s-au alocat cofinanțări la toate proiectele inițiate de Primărie ș.a. Toate acestea în condițiile cînd în precedentul mandat primarul a fost ales de la alt partid. Am avut o bună conlucrare cu Alexandru, de la care satul a avut numai de cîștigat. Nici acum, după plecare nu-l vom vorbi de rău.

În fața colegilor îmi asum toată responsabilitatea de plecarea dînsului. Și aceasta din cauza , că nu am reușit să-l protejez de toată mașinăria PD-ului, care în raport cu PLDM, funcționează acum la turații maxime. Scriam anterior de șantaj, minciună și utilizarea organelor de forță contra oponenților. Cazul de la Boghiceni este relevant în acest sens.

Dar, toate pe rînd. În declarație se menționează plecarea consilierilor raionali la plural. Minciuni. După cum am menționat, unicul plecat din 13 consilieri PLDM este Alexandru Simion. Alții șase se pretind consilieri locali în precedentul sau actualul mandat aleși pe listele PLDM. Minciuni. Toți acești șase au fost excluși din PLDM de organizația primară, înainte de alegerile locale. Atunci rîndurile au fost curățite fără milă de traseiști și criminali. Ca și rezultat, liberal-democrații în Boghiceni au primar PLDM din primul tur și opt consilieri locali din 13 total. Nici unul n-a plecat din partid. Repet- nici unul.

Mai de parte se impun, explicați cine sunt acești șase indivizi?

Semnatarul №1 Grebincea Mihail A. –actual consilier local, s. Boghiceni ales pe listele…..PD!!! Simțiți „cornițele„ PD-ului în toată făcătura aceasta? Apropo, în „ declarație” se spune că în continuare semnatarii vor activa ca independenți. Să înțelegem că dînsul pleacă de la PD..? Proștilor, nici măcar nu ați citit ce ați semnat.

№2 Cojocaru Emilian V. – a candidat la ultimele alegeri locale din s. Boghiceni al III –lea pe listele …PL!!!

№3 Buruiană Vladimir M. – la ultimele alegeri locali a lucrat pentru PD. Soția lui Maria Buruiană astăzi este consilier local Boghiceni, ales pe listele …PD!!!

№4 Rotaru Ion – nu a fost și nu este consilier PLDM…

№5 Enache Ion N – nu a fost și nu este consiler PLDM…

La final cireașa de pe tort. Vorbeam mai sus de criminal și despre implicarea organelor de drept în lupta politică.Voila! Buruiană Radu V. – al șaptelea semnatar a „declarației”. Condamnat de judecătoria Hîncești pentru contrabandă, la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pentru 2 ani. Dar și aceasta nu este cel mai interesant despre acest cetățean. În sat se „zvonește” că după prima condamnare a mai intrat într-un alt dosar penal și pentru a nu cumula pedepsele și-ar fi schimbat identitatea.

Păi , ăstuia, dacă îi zice procurorul, își asumă toată vina pentru încălzirea globală, nu numai plecarea din consilier PLDM, calitate care nu a deținut-o niciodată.

Rog, MAI să considere cele expuse mai sus interpelare oficială a mea ca deputat și să investigheze urgent informația, ce ține de dl. Buruiană Radu V. Nu știu de ce, dar intuiția îmi spune, că și procurorii care au instrumentat cazul își vor mai pierde din somn. Răspunsul promit să-l fac public.

Tabloul ar fi incomplet, dacă nu ar fi menționată aici și „ Publika” care a aflat înaintea noastră „știrea” și a difuzat-o cu genericul „ Șapte consilieri PLDM și-au anunțat plecarea din partid…” Ați fost ca întotdeauna rapizi, „obiectivi și echidistanți”. Bravo băieți. Так держать!

P.S Asemenea istorii sunt trase la indigo în toată Republica, avînd un singur scop- distrugerea PLDM-ului. Cei de la PD au un răspuns standard – „ nu avem nici o implicare”. Adevărul, după cum vedeți este unul altul. Și la Hîncești, istoria avea să se repete, dacă cei locali nu o făceau ca din topor.

Nu mor caii cînd vor cîinii , d-le M. Lupu”, a scris Cobzac.

Doina Secrieru

Share