Iurie Leancă va adera la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat?

Iurie Leancă va adera la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat?

Iurie Leancă ar putea adera la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat. Acest lucru este sugerat într-o analiză publicată de site-ul www.independent.md.

Sursa citată menţionează că Iurie Leancă ar face parte din grupul de deputaţi care urma să voteze pentru Guvernul condus de Vlad Plahotniuc, în cazul în care acesta ar fi fost desemnat candidat la funcţia de Premier.

„A confirmat-o indirect și aseară. „Important e să ajungem la o înțelegere, noi vom vota și vom susține”. De altfel, se știe bine că „simplul premier”, „alintat” cu titulatura de „Plăcintar” în perioada mandatului, în ultimele 6-7 luni bate cu sârguință pe la ușile Occidentului, convingând lumea că „hoțul” e doar Filat, în timp ce Plahotniuc e un tip „corect”. Că acesta depinde total de Plahotniuc a confirmat-o ieri și Diacov, care a spus că Leancă este unul dintre candidații PD-ului la funcția de premier. Tot ieri, Lupu a spus că fracțiunea sa are deja 20 de deputați, și nu 19, cu cât s-a pricopsit după alegerile din 30 noiembrie. S-o fi referit la Leancă atunci când a spus că a venit și al 20-lea?”, se mai spune în analiza citată.

Doina Secrieru

Share