Marius Lazurcă: România își menține angajamentul de a consolida cadrul de lucru al OCEMN

Marius Lazurcă: România își menține angajamentul de a consolida cadrul de lucru al OCEMN

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a participat joi, 14 mai 2015, în calitate de conducător al delegației României, la Reuniunea Miniştrilor de Transport din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). Aceasta se desfășoară, în perioada 13-14 mai 2015, la Chișinău.

În cadrul alocuțiunii, ambasadorul României a evidențiat importanța cooperării dintre OCEMN și Uniunea Europeană, precum și consolidarea rolului economic al Organizației, în vederea transformării acesteia într-o importantă platformă de cooperare, atractivă pentru mediul de afaceri din regiune. De asemenea, Ambasadorul Marius Lazurca a apreciat rezultatele pozitive ale acestei reuniuni, în perspectiva dezvoltării rețelelor de transport în regiunea Mării Negre:”România își menține angajamentul de a consolida cadrul de lucru al OCEMN și acordă o importanță deosebită lansării de noi inițiative de cooperare în regiune și consolidarea celor deja existente. Această strategie va determina sporirea stabilității regionale, noi oportunități de dezvoltare a statelor participante, precum și extinderea cooperării în regiunea Mării Negre.”

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii de reprezentanții celor 12 state membre au vizat analizarea stadiului cooperării în domeniul transporturilor, avansarea procesului de implementare a principalelor proiecte demarate sub egida OCEMN, mobilizarea eforturilor în vederea facilitării transporturilor în regiunea Mării Negre.

Amintim că, în prezent, Republica Moldova deține Președinția în Exercițiu a OCEMN, preluată, la sfărșitul anul 2014, de la Grecia. România va prelua Președinția în Exercițiu a OCEMN, în a doua jumătate a acestui an.

Maria Roşca

Share