Parlamentarii cehi au adus asigurări că RM va fi sprijinită în avansarea parcursului său european

Parlamentarii cehi au adus asigurări că RM va fi sprijinită în avansarea parcursului său european

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri UE a Senatului Republicii Cehe, Vaclav Hampl, Antonin Mastalir, Peter Koliba şi Ludek Jenista, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 19-21 septembrie curent.

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au realizat un schimb de opinii privind agenda europeană a Republicii Moldova, viceministrul D.Morari informând în particular despre acţiunile întreprinse întru restabilirea ritmului de implementare a reformelor şi a obligaţiilor prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE, precum şi priorităţile imediat următoare în relaţiile RM-UE.

Parlamentarii cehi au adus asigurări că Republica Moldova va fi şi în continuare sprijinită în avansarea parcursului său european, încurajând autorităţile să continue ritmul accelerat de implementare a reformelor, implicînd plenar societatea.

Nu în ultimul rând, oficialul moldovean a apreciat înalt intensitatea şi calitatea dialogului moldo-ceh, care a contribuit nemijlocit la implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

 

Maria Roșca

Share