Partidul Șor: Demisia conducerii mun. Chișinău este soluția, nu – referendumul

Partidul Șor: Demisia conducerii mun. Chișinău este soluția, nu – referendumul

Partidul Șor este împotriva inițierii Referendumului de demitere a Primarului General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit reprezentanților partidului, acest Referendum va duce la cheltuieli în plus din bugetul municipal și nu va rezolva problemele existente în oraș.

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al partidului, Alina Șargu a menționat că Referendumul nu este decât o farsă politică.

„Referendumul va reduce mandatul primarului cu un an. Între timp, pentru organizare se vor cheltui mijloace considerabile. Ar fi mult mai înțelept să fie demis primarul de rând cu întreg Consiliul Municipal. Este clar că, Referendumul este o farsă politică a Partidului Socialiștilor din Moldova și Partidului Liberal, utilizat în scop de PR”, a spus Alina Șargu.

În context, partidul Șor îndeamnă să se înceteze aruncarea cu noroi și să se acționeze la rezolvarea problemelor orașului fără politică, iar primarul, împreună cu consilierii, să dea dovadă de maturitate și să-și depună mandatele.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a specificat că Partidul este nemulțumit de ceea ce se întâmplă în oraș. „Suntem împotriva acțiunilor care se fac contra intereselor cetățenilor. Credem că puterea municipală este incompetență și le cerem acestora să nu transforme Chișinăul într-o arenă politică”, a spus Marina Tauber.

Doina Secrieru

Share