Pavel Filip: A fost necesar să venim cu o lege care ar sistematiza sistemul salarial din domeniul bugetar

Pavel Filip: A fost necesar să venim cu o lege care ar sistematiza sistemul salarial din domeniul bugetar

Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă, împreună cu ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, s-a referit la noua lege a salarizării în sectorul bugetar, informează Oficial.

„După cum cunoașteți, avem proiectul final cu privire la Legea Salarizării. Reforma salarizării vine să rezolve mai multe probleme din sectorul public, de aceea îmi doresc foarte mult să nu fie privită simplist. Nu este vorba de o simplă majorare a salariilor, acesta reprezintă un lucru care a venit să elimine haosul din sistemul salarial din Republica Moldova. A fost necesar să venim cu o lege ce ar sistematiza sistemul salarial din domeniul bugetar”, a precizat Filip.

Prin urmare, el a ținut să precizeze și alte detalii în acest sens. „În urma acestei implementări, nimeni nu va avea de pierdut nici un leu. Cu toții, însă, își vor păstra cel puțin veniturile care sunt astăzi. Un lucru important este că nimeni nu va mai avea un venit sub minimul de existență pentru populația aptă de muncă, ceea ce reprezintă 2000 de lei. Un alt lucru este că încercăm să aducem mai multă echitate prin acest nou sistem de salarizare”, a declarat Filip.

În același timp, el a comunicat despre posibilitatea de a avea majorări anuale. „Acest sistem va garanta majorări de salarii anuale, pentru că este un sistem transparent, simplu și echitabil. Acest sistem de salarii, ce ține de dimensiunea bugetară, va impulsiona și creșterea salariilor din domeniul sănătății. Posibilitatea de a veni cu o asemenea reformă este și rezultatul creșterii economice, pe care am avut-o pe parcursul a 3 ani de zile. Ambiția noastră este ca această lege să fie pusă în aplicare de la 1 decembrie”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali

Share