Propunerea socialiștilor din CMC privind animalele de companie și cele fără adăpost

Propunerea socialiștilor din CMC privind animalele de companie și cele fără adăpost

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a desfășurat dezbateri publice pe marginea subiectului înființării serviciului public pentru animalele de companie și cele fără adăpost, transmite Oficial.

Potrivit consilierului municipal, Iurie Vitneanski, se vine cu inițiativa de a crea acest serviciu ce va intra în componența Regiei „Autosalubritate” sau Direcției locativ-comunale.

„Au fost multe discuții pe această temă. Astăzi știm că acțiuni reale, nu au fost întreprinse și soluții, la fel, nu au fost găsite. Există 2 Regulamente care au fost create pentru activiști și altul pentru Direcția locativ-comunală. Dar nici unul nu a fost prezentat nimănui, nici CMC. la 18 iulie a avut loc o masă rotundă pe marginea acestui subiect. Vom decide astăzi dacă acest serviciu va reveni Regiei „Autosalubritate” sau Direcției locativ-comunale”, a spus Iurie Vitneanski.

La rândul său, vice-directorul Regiei „Autosalubritate” a spus că nu este în competența celor care se ocupă de serviciile menajere să aibă grijă de aceste animale, întrucât nu pot ști cum să acționeze. „Din punct de vedere tehnic și medical, suntem dispuși ca serviciul acesta să fie predat altei structuri, cât de cât abilitată. Există o contrazicere la locuitori, unii spun că animalele trebuie să dispară din curțile blocurilor, alți locatari spun că nu. Noi care ne-am ocupat de această problemă, suntem de părere că serviciul veterinar trebuie să se ocupe de acest lucru. Direcția locativ comunală a mai propus ca – câinii străzii să fie sterilizați”, a spus vice-directorul Regiei „Autosalubritate”.

Doina Secrieru

Share