PDA cere președintelui RM să inițieze un referendum pe subiectul anulării legii miliardului

PDA cere președintelui RM să inițieze un referendum pe subiectul anulării legii miliardului

Platforma Demnitate şi Adevăr (PDA) a susţinut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a cerut președintelui Igor Dodon să inițieze un referendum republican legislativ pe subiectul anulării legii miliardului.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a amintit că, la 20 decembrie 2016, Platforma a cerut Președintelui validat ca, în maximum 10 zile, să întreprindă acțiuni concrete privind abrogarea acestei legi, în contextul promisiunilor sale electorale.

„Pe parcursul a trei luni de zile, Președintele Igor Dodon, deși a înaintat oficial o inițiativa legislativă în acest sens, a fost mai mult preocupat de o retorică geopolitică. În același timp, inițiativa legislativă privind anularea legii miliardului, înaintată Parlamentului Republicii Moldova, a fost abandonată de către Președintele Dodon, fiind lăsată la discreția unui consilier cu o prestație îndoielnică și lipsită de o soluție de alternativă evidentă”, a punctate el.

În context, Andrei Năstase s-a adresat șefului statului. „Platforma DA cere semnarea de urgență de către Președintele Igor Dodon, în conformitate cu art. 144 al Codului Electoral, a Decretului privind inițierea referendumului republican legislativ de anulare a legii privind achitarea de către cetățenii țării a miliardelor furate”, a punctat Năstase.

Mihaela Rotari

Share