Peste 150 de tineri din partide politice – la Forumul Național al Tinerilor în Domeniul Electoral

Peste 150 de tineri din partide politice – la Forumul Național al Tinerilor în Domeniul Electoral

Peste 150 de tineri reprezentanți ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice participă, astăzi și mâine, la Forumul Național al Tinerilor în Domeniul Electoral, informează Oficial.

Forumul Național al Tinerilor în Domeniul Electoral este organizat de Comisia Electorală Centrală, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Potrivit organizatorilor, forumul se desfășoară cu scopul de a familiariza reprezentanții organizațiilor de tineret a partidelor cu procesul de desfășurare a unui scrutin electoral. Totodată, de ai motiva să cunoască mai multe în acest domeniu prin participarea directă în simularea alegerilor și de interacționa cu domeniile afiliate: mass-media și mediul online.

În cuvântul de deschidere a forumului, vicepreședinta CEC, Rodica Ciubotaru, a declarat că, pentru instituția din care face parte este foarte important ca toți cetățenii să fie bine informați și activi implicați în procesul electoral din RM.

„Așa cum se spune că – voi, tinerii, sunteți viitorul țării și este misiunea noastră ca să vă informăm bine despre tot ceea ce înseamnă procesul electoral. Mai ales și din considerentul că voi deja faceți parte din viața social-politică, prin intermediul partidelor din care faceți parte. Pe parcursul acestor două zile, veți obține nu doar cunoștințe din domeniul electoral, dar vom contribui și la ridicarea nivelului culturii voastre politice, vom pune accent pe colaborare, comunicare și pe negocieri”, a precizat ea.

În context, Rodica Ciubotaru a anunțat că, în acest an, CEC vine cu o premieră.

„Celor peste 50 de mii de alegători tineri, care vor merge la vot pentru prima dată, le vom expedia cărți poștale în care-i vom informa despre importanța votului și îi vom felicita cu decizia asumată în calitate de adult”, a conchis Ciubotaru.

Doina Secrieru

Share