PLDM: Dacă Parlamentul încalcă Legea Supremă, despre ce fel de democrație vorbim?

PLDM: Dacă Parlamentul încalcă Legea Supremă, despre ce fel de democrație vorbim?

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la refuzul Parlamentului de a discuta asupra proiectelor propuse de PLDM, informează Oficial.

Președintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Tudor Deliu, a comunicat despre o listă de proiecte ale partidului și care nu sunt incluse pe ordinea de zi.

„Dorim să comunicăm cetățenilor Republicii Moldova despre atitudinea guvernării față de opoziție, dar, în primul rând, față de opoziția fracțiunii PLDM. Am menționat de nenumărate ori că guvernarea actuală se străduie în fel și chip să anihileze opoziția din Parlament, să nu le permită să iasă la tribună, pentru a prezenta proiecte de legi, să nu le permită să se pronunțe asupra unor subiecte importante pentru realizarea și implementarea Acordului de Asociere încheiat între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Exemplul de ieri, cu referire la modificarea articolului 13 din Constituție este un exemplu elocvent în această ordine de idei. Vreau să punctez că Guvernarea, practic, nu a dorit ca proiectul acesta să ajungă în ordinea de zi a ședinței de plen. Eu am o listă, care a fost înregistrată de PLDM, dar asta fiindcă nu pot fi incluse pe ordinea de zi, dat fiind faptul că nu au avizul comisiei specializate.

Deputatul PLDM, Iurie Țap, s-a referit la limitarea drepturilor opoziției în Parlament. „Problema pe care dorim să o evidențiem este despre limitarea drepturilor și obligațiunilor opoziției parlamentare, întru a-și realiza competențele și a reprezenta pe potrivă alegătorii. Guvernarea admite derapaje serioase. Cetățenii nu cunosc ce face și ce nu face bine Guvernul. Dacă Parlamentul încalcă Constituția, despre ce fel de democrație vorbim?”, a precizat Țap.

Amintim că, ieri, propunerea fracțiunii PLDM de a introduce pe ordinea de zi, a ședinței Parlamentului, proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituție nu a întrunit numărul necesar de voturi. Aceasta a fost susținută doar de 21 de deputați, iar după anunțarea rezultatelor votului, deputații PLDM au anunțat că părăsesc sala.

Mihaela Conovali

Share