Răscoală în PCRM! Un fruntaș cere demisia celor responsabili de scorul electoral mic obținut

Răscoală în PCRM! Un fruntaș cere demisia celor responsabili de scorul electoral mic obținut

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) va desfășura astăzi ședința Comitetului executiv, în cadrul căreia vor fi luate mai multe decizii importante. Totodată, va fi solicitată demiterea din funcții centrale a celor care sunt reponsabili de scorul mic obținut în cadrul alegerilor parlamentare. Declarații în acest sens au fost făcute de către Todua Zurab, în cadrul unui interviu pentru www.tribuna.md.

“Ședința este unica șansă de a spune lucrurilor pe nume în ceea ce ține de rezultatele alegerilor. Pentru a salva situația este necesar de solicitat: 1. Recunoaștere faptului că PCRM a suferit înfrângere; 2. Excluderea din componența organelor de conducere a PCRM, pe toți cei care au fost implicați la înfrângerea formațiunii, care au privit campania ca pe o formalitate; 3. Desfășurarea unui congres al PCRM pentru analiza situației și identificarea de soluții pentru ieșirea din criză”, a declarat el.

Politicianul consideră că liderul PCRM, Vladimir Voronin ar trebui să înțeleagă cine sunt cei responsabili de rezultatele obținute și care îl duc la “faliment politic și discreditarea imaginii”.

“Dacă nu vor fi întreprinse acțiuni imediate, Voronin poate rămâne conducător al unui partid marginalizat și aceasta, doar în condiția că acei oameni pentru a se salva nu vor încerca să îl dea jos din funcția de președinte”, a mai spus Todua Zurab.

El susține că dacă în cadrul ședinței va fi urmată linia “celor care au condus PCRM la prăbușire”, atunci „în jumătate de an din PCRM vor rămâne doar amintirile”.

Doina Secrieru

Share