Rezoluția PSRM adoptată astăzi: „După parlamentare vom cere republică prezidențială”

Rezoluția PSRM adoptată astăzi: „După parlamentare vom cere republică prezidențială”

Participanții mitingului „Pentru o guvernare responsabilă și echitate socială” au adoptat astăzi o Rezoluție prin care au votat, în unanimitate, pentru o republică prezidențială, transmite Oficial.

Potrivit Rezoluției, PSRM își exprimă indignarea față de lipsa acțiunilor de recuperare a miliardului furat și pus pe umerii cetățenilor.

„Închiderea școlilor și instituțiilor medicale vor duce la dispariția RM. Noi, PSRM, suntem dispuşi să continuăm lupta de mai mulţi ani împotriva cursului social-economic al Guvernului şi al majorităţii parlamentare. PSRM își pune drept scop schimbarea guvernării prin câștigul la Parlamentare. Primul pas va fi făcut la 20 mai în cele 2 municipii din țară”, se spune în Rezoluție.

O altă prioritate va fi înaintarea candidaților în circumscripțiile uninominale.

„Aceștia vor fi aleși de popor în viitorul Parlament. Noi, participanții mitingului acordăm toată încrederea politicii promovate de Președinte, dar care este blocată de actuala guvernare”, se mai indică în Rezoluție.

În acest sens, participanții mitingului au cerut republică prezidențială.

„Doar o republică prezidențială este garantul unui stat puternic. Avem un singur scop după parlamentare – trecerea la republică prezidențială. PSRM rămâne un partid al luptei împotriva guvernării și suntem convinși de puterea noastră”, se mai spune în Rezoluție.

Documentul a fost votat în unanimitate.

Mihaela Rotari

Share