Streleț: În opinia PLDM, situaţia actuală, când statul este acaparat, nu poate perpetua

Streleț: În opinia PLDM, situaţia actuală, când statul este acaparat, nu poate perpetua

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Italiene la Chişinău, Enrico Nunziata.

Discuţia s-a axat pe contextul social-politic şi economic actual, şansele clasei politice de a depăşi situaţia de criză şi perspectiva învestirii un nou guvern, pentru a menţine Republica Moldova pe calea modernizării şi europenizării; accelerarea reformelor pro-europene ce derivă din planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere.

Valeriu Streleţ a relatat în detalii diplomatului italian despre cele 3 precondiţii anunţate de PLDM pentru începerea unei discuţii privind formarea unei majorităţi şi învestirea guvernului.

„În opinia PLDM, situaţia actuală, când statul este acaparat, nu poate perpetua. Este momentul oportun de a schimba această stare de fapt, să scoatem instituţiile de sub control partinic, să identificăm un premier neafiliat politic, cu experienţă managerială şi cu un grad înalt de independenţă în formarea şi în activitatea cabinetului. Avem şi sprijinul partenerilor europeni în acest sens. În opinia noastră, cele 3 precondiţii sunt uşor de acceptat, pentru ca imediat după să poată începe discuţiile detaliate”, a menţionat Valeriu Streleţ.

Enrico Nunziata a specificat că urmăreşte atent evoluţiile de la Chişinău şi speră că, în cel mai scurt timp, Moldova va intra în albia normalităţii, Italia fiind un promotor activ al intereselor Republicii Moldova în efortul de modernizare şi de aliniere la standardele europene.

 

Maria Roşca

Share