Valeriu Streleț: Îmi voi consacra toate eforturile pentru atingerea acestor obiective

Valeriu Streleț: Îmi voi consacra toate eforturile pentru atingerea acestor obiective

Vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț s-a referit într-o postare pe o rețea de socializare la protestul, ce a avut loc în data de 3 mai curent.

Am sustinut si sustin fara careva ezitari majoritatea revindecarilor cetatenilor care au participat la protestul din 03 Mai in PMAN din Chisinau. In comentarii si luari de atitudine mi-am solidarizat cu oamenii care cer returnarea in vistieria statului a miliardelor de lei furate, pedepsirea hotilor, scoaterea de sub dirijare politica a Procuraturii Generale, CNA si instantelor judecatoresti. Imi voi consacra toate eforturile pentru atingerea acestor obiective.

Totodata, m-am pronuntat transant impotriva chemarilor radicale si isterice privind demisia Guvernului si Parlamentului, intelegand cui ar conveni aceasta situatie de haos intr-o perioada determinanta si dificila pentru tara noastra. Am spus ca cei care lanseaza asemenea apeluri fie sunt orbiti de dorinta de vendeta politica, fie, absolut constient, fac jocul stangii radicale si anti europene. Am mentionat ca in scena protestului au fost si figuranti care, probabil, au angajamente financiare fata de niste condmanati, cetateni ai Republicii Moldova aflati in afara tarii, care, prin mass-media subordonata, urmaresc destabilizarea situatiei facand abstractie de consecinte. In rezultat, m-am pomenit acuzat de mass-media deja vizata precum ca as fi afirmat ca protestatrii din 03 Mai ar fi fost platiti! Nu puteam face asemenea afirmatii, deoarece sunt convins ca oamenii care au iesit la protest doresc cu toata sinceritatea binele Republicii Moldova si ancorarea durabila a procesului politic de la noi in niste valori europene veritabile. Sunt sigur ca vom atinge impreuna aceste obiective prin efort comun si implementarea consecventa a agendei de asociere, fara a le oferi satisfactie radicalilor care cheama la alegeri anticipate!”, a declarat liberal-democratul.

Doina Secrieru

Share