Vicepremierul Bălan a apreciat atenţia pe care o acordă problematicii transnistrene Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale

Vicepremierul Bălan a apreciat atenţia pe care o acordă problematicii transnistrene Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a întîlnit cu Astrid Thors, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale, la 24 mai 2016. La întrevedere a participat şi E.S. Ambasadorul Michael Scanlan, Şeful Misiunii OSCE în Moldova.

Potrivit unui comunicat al Biroului de reintegrare, cu acest prilej, vicepremierul a apreciat atenţia pe care o acordă problematicii transnistrene Înaltul Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale şi a informat despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, eforturile depuse în vederea continuării reuniunilor oficiale în cadrul formatului de negocieri „5+2”, rezultatele ședințelor de lucru ale reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, care au avut loc pe parcursul anului curent, precum şi despre dinamizarea activităţii grupurilor sectoriale de lucru.

La subiectul privind respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în regiunea transnistreană, interlocutorii au discutat, în particular, despre situaţia şcolilor cu predare în grafia latină și barierele care împiedică buna activitate a acestora.

La finalul convorbirii, Astrid Thors a mulţumit pentru întrevedere şi discuţiile purtate.

Doina Secrieru

Share