CEC a aprobat modificarea Regulamentului privind soluţionarea contestaţiilor  în perioada electorală

CEC a aprobat modificarea Regulamentului privind soluţionarea contestaţiilor  în perioada electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC), în ședința de astăzi, a aprobat modificarea Regulamentului privind procedura de examinare şi soluţionare a contestaţiilor de către organele electorale în perioada electorală, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.3353 din 20 iulie 2010, informează Oficial.

Potrivit proiectului de hotărâre, la 29 decembrie 2017, Codul electoral a fost republicat în Monitorul Oficial, cu o nouă numerotare a prevederilor. „Acest proiect are drept scop aducerea în concordanță cu prevederile Codului electoral republicat”, se precizează în hotărâre.

Tot în ședința de astăzi, CEC a aprobat modificarea Instrucțiunii cu privire la asigurarea infrastructurii secției de votare, aprobată prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 2625 din 12 august 2014; modificarea Instrucțiunii cu privire la procedura de vot cu urna mobilă, aprobată prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 3391 din 30 iulie 2010; modificarea Instrucțiunii privind modul de utilizare a ștampilelor electorale la alegeri și referendumuri, aprobată prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 335 din 4 octombrie 2016 și modificarea Instrucţiunii privind modul de împachetare, sigilare şi transmitere a documentelor și materialelor electorale de la alegerile parlamentare, prezidențiale și referendumul republican, aprobată prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 322 din 30 septembrie 2016. De asemenea, CEC a aprobat instrucțiunea privind modul de împachetare, sigilare şi transmitere a documentelor și materialelor electorale de la alegerile parlamentare.

Doina Secrieru

Share